- en del af Odsherred Kommune
Sund mad
kostpolitik

I vores Børnehus har vi en kostpolitik 

Vi mener at bevægelse, sundhed, kost og adfærd hænger sammen, det er vigtigt at give børnene sunde vaner. Derfor har vi sundhed og kost som indsatsområde.

Vi serverer aldrig noget med sukker eller farvestoffer til jeres børn – heller ikke til fødselsdag. Vi køber økologisk mælk, frugt, mel, og gryn hvis det er muligt! Vi tilbyder en god morgenmad f.eks. havregrød – havregryn, groft brød, og frisk frugt til de børn der kommer tidligt – en god og rolig start på dagen. Personalet råder og vejleder om sund kost, og gode madpakker, i samarbejde med forældre og børn.

Vi udleverer ved børnenes start i Børnehuset en lille folder og en pjece, der omhandler sunde og gode forslag til en varieret børnemadpakke. Børnene har deres egne madpakker med hjemmefra og har altid mulighed for at gå i køleskabet og tage en mad fra deres madpakke, hvis de er sultne. Dette gælder både formiddag og eftermiddag.

Vi spiser frokost i fællesskab på stuerne, hvor vi prioriterer en rar stund med tid til at spise. I løbet af dagen tilbyder vi mælk og vand.

Gem ”slik” som små yoghurter, mælkesnitter, knoppers, kager, mariekiks, kanelsnegle osv. til weekenden. Børn har brug for ordentlig og sund mad for at fungere optimalt.